think: ad1.
|Ω| = 6!
|A| = 1*1*4!
ad2
|Ω| = 6*6*6 = 6
3
|A| = { (1,1,3); (1,3,1), (3,1,1), (1,2,2), (2,1,2), (2,2,1) } = 6
ad3
jeśli tam pisze, bo nie jestem pewna:
| | 4 | | 4 | |
y = − |
| − 1, to jest to wykres proporcjonalności odwrotnej y = − |
| przesunięty o |
| | x − 3 | | x | |
wektor (3,−1) wystarczy sobie napisać tabelkę i podstawić przykładowe punkty, radzę sobie też
w necie poszukać wykresu hiperboli, będziesz wiedzieć wtedy co masz narysować.
odnośnie zadań 1 i 2, to hmm z prawdopodobieństwa nie jestem najlepsza więc może poczekaj aż
ktoś inny zweryfikuje podane przeze mnie odpowiedzi.