matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
toza
izka:
wykaz prawdziwosc tozsamosci ctgα(1+tg
2
α)/1+ctg
2
=tg
14 sie 16:36
Godzio:
ctgα(1 + tg
2
α)
1
ctgα +
ctgα
L =
=
=
1 + ctg
2
α
1 + ctg
2
α
1
(ctg
2
α + 1)
ctgα
1
=
=
= tgα = P
ctg
2
α + 1
ctgα
14 sie 16:40