matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile wynosi log4 z liczby 2?
kuba:
Ile wynosi log4 z liczby 2? Z góry dziękuję
14 sie 13:02
Kejt:
log
4
2=x 4
x
=2
√
4
=2
1
x=
2
14 sie 13:03
robinka:
4
x
=2 (2
2
)
x
=2 2
2x
=2
1
2x=1
1
x=
2
14 sie 13:15