Geometria analityczna
Kamil: Zadanie dla Kejt. Odległość między punktami o wspólrzędnych A=(4,−7) oraz B=(−1,−19) wynosi:
A)√153
B)13
C)17
D)√701
13 sie 12:37
Kamil: √Xb−Xa2√Yb−Ya2
13 sie 12:48
Maciek: no prawie dobrze: √(Xb−Xa)2+(Yb−Ya)2
13 sie 12:50
Maciek: Podstaw wartości i policz sam
13 sie 12:51
Kamil: √(−1−4)2(−19−(−7)2
13 sie 12:55
b.: powinien być + pomiędzy nawiasami, wylicz do końca
13 sie 12:57
Kamil: √(−5)2+(−19+7)2=√25+(−12)2
13 sie 12:58
b.: dobrze, i dalej?
13 sie 12:59
Maciek: dobrze

−> odp. B)
13 sie 13:00
Kejt: hyhy. upiekło mi się.
13 sie 13:01
Kamil: √25+144=
13 sie 13:01
b.: dobrze, i dalej?
13 sie 13:02
Kamil: Kejt prosze cie do wcześniejszego zadania dobrze
13 sie 13:02
Kamil: Kejt to zadnie na samej górze
13 sie 13:03
Kamil: =5+12=17
13 sie 13:03
b.: a co sie z pierwiastkiem stalo?
13 sie 13:04
Maciek: a nie √169?
13 sie 13:04
Kejt: √25+144=√169=13
13 sie 13:04
Kamil: zapomniałem pierwiastka
13 sie 13:06
b.: niezupełnie zapomniałeś, napisałeś coś takiego: √25+144 = √25 + √144, a to nie jest
prawda
13 sie 13:17
Kamil: Kejt pierwiastki są dobrze rozwiązane
13 sie 13:19
b.: tak, Kejt jest dobrze, a Twoje z 13:03 jest źle
13 sie 13:41