Planimetria
Kamil: Zadanie dla Kejt. Punkt A(−1,5) i B=(−3,2), są wierzchołkami trójkata równobocznego ABC.
Długość boku tego trójkata wynosi:
A)5
B)√13
C)√67
D)√61
12 sie 18:23
Kamil: pomóz Kejt prosze cię
12 sie 18:33
Kejt:

c
2=3
2+2
2
12 sie 18:34
Kamil: c2=9+4
c2=13
12 sie 18:39
Kamil: c=√3
12 sie 18:39
Kejt: czyli odpowiedź ...?
12 sie 18:39
Milka:
To nie jest zadanie dla
Kejt, tylko dla Ciebie
Kamil. Czy Ty jesteś absolwentem
szkoły średniej?, czy początkowych klas szkoły podstawowej? Jeśli taką wiedzę posiadają
kończący szkołę średnią, to z trwogą trzeba patrzeć na przyszłość naszego kraju
12 sie 18:40
Kamil: c=√13
odp B
12 sie 18:46
Kamil: a mozna było to zadanie zrobić na długość odcinka?
12 sie 18:51
Kejt: oczywiście. tak właśnie to rozwiązałam..
12 sie 18:52
Kamil: ty idziesz w lewo to liczby dodatnie tak
12 sie 19:26
Kamil: normalnie odczytujesz
12 sie 19:27
Kejt:
oś x:
w lewo: x<0
w prawo: x>0
oś y:
w dół: x<0
w górę: x>0
12 sie 19:29
Kamil: odp w ksiazce to A)
12 sie 19:30
Kejt: na pewno? bo ja tu błędu nie widzę..hmm..
12 sie 19:34
Kamil: Godzio sprawdz to zadanie prosze?
12 sie 19:39