Planimetria
Kamil:

Zadanie dla Godzia, Równaniem okręgu przedstawionego na rysunku ma postać:
A)(x+1)
2+(y+2)
2=4
B)(x+1)
2+(y−2)
2=4
C)(x+1)
2+(y−2)
2=2
D)(x−1)
2+(y−2)
2=4 dla ciebie to łatwe
nie wiem jak zrobić −1 jak byś mi to powiedział byłbym ci bardzo wdzięczny
12 sie 17:58
Kamil: trzeba skorzystać ze wzoru na równanie okregu
12 sie 17:59
Kamil: trzeba mieć punkt S prawda
12 sie 18:00
Kamil: z tedo co pamiętam to był na srodek okręgu S(a,b)
12 sie 18:03
Kamil: musze sobie odczytać srodek bo nie mam, popatrzec na rysunek
12 sie 18:04
Kamil: S=(a,b)
S=(−1,2)
12 sie 18:05
Kamil: wzór na równanie okregu to: (x−a)2(y−b)2=r2
12 sie 18:07
Kamil: (x+1)(y−2)=22
12 sie 18:08
Kamil: pomyłka
12 sie 18:09
Kamil: (x+1)2(y−2)2=4
12 sie 18:10
Kamil: odp B)
12 sie 18:11
Kamil: Godzio popatrz na to zadanie
12 sie 18:12
Kejt: Godzia nie ma w tej chwili...
12 sie 18:13
Kamil: popatrz ty Kejt jezeli jestes dobrze
12 sie 18:14
Kamil: prosze Kejt popatrz
12 sie 18:15
Kejt: ja tego nie przerabiałam, zresztą.. jestem teraz zajęta..
12 sie 18:18
Kamil: robisz zadania?
12 sie 18:23
Kejt: tak.
12 sie 18:35
Godzio: (x + 1)2 + (y−2)2 = 4
12 sie 18:54
think: 
zrobiłeś SAM zadanie

Kamil próbuj

! przecież Ci się udaje, sam potrafisz znaleźć
potrzebne wzory a w ten sposób nauczysz się matematyki najprędzej i najlepiej. Trzymam
kciuki
12 sie 18:56
Godzio:
Brawo, bo nawet nie zauważyłem bo myślałem że wszystkie są o podobnej treści
12 sie 18:58
Kamil: dziękuje za pochwały
12 sie 19:19
Zenun: Moje uszanowanko.
2 mar 14:45