matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc.
;))):
Kąt rozwarcia stozka ma miare 120*, a promiien jego podstawy jest rowny 2. oblicz objetosc i pole powierzchni calkowitej tegoo stozka.
12 sie 10:40
Godzio:
s
sin60 =
⇒ l = ...
l
2
tg60 =
⇒ H = ...
H
1
V =
πr
2
H
3
P
c
= πr
2
+ πrl
12 sie 11:18