matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole podstawy i wysokosc stozka.
;))):
przekroj osiowy stozka jest trojkat rownoboczny o polu rownym 147dm. oblicz pole podstawy i wysokosc stozka.
12 sie 10:26
Godzio:
a = 2r H = h − wysokość trójkąta równobocznego
a
2
√
3
147 =
⇒ a = ...
4
a
√
3
H = h =
= ...
2
12 sie 11:29