matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz promien podstawy i wysokosc walca
;))):
oblicz promien podstawy i wysokosc walca, wiedzac ze przekatna przekroju osiowego ma dlugosc 50 cm i tworzy z postawa kat 60*
12 sie 10:12
Godzio:
H
sin60 =
⇒ H = ...
50
2r
cos60 =
⇒ r = ...
50
12 sie 11:27