robinka :
cosx≥0
f(x)=cosx+cosx=2cosx
czyli zbiór wartości wynosi <−2,2>
cosx<0
f(x)=cosx−cosx=0
czyli zbiór wartości wynosi {0}
2. cosx+|cosx|>0
| | 3 | | −π | | π | | 3 | |
cosx≥0 x∊<−2π; |
| π>∪< |
| ; |
| > ∪< |
| π;2π> |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
cosx+cosx>0
2cosx>0 /:2
cosx>0
| | 3 | | −π | | π | | 3 | |
czyli x∊(−2π; |
| π)∪( |
| ; |
| ) ∪( |
| π;2π) to jest rozwiązaniem  |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
cosx<0
0>0 >fałsz
jakby ktoś mógł to sprawdzić, a nie próbowałaś sama tego rozwiązać ?