Planimetria
Kamil: Prosze o pomoc w tym zadaniu. Dane są dwa kąty przyległe, z których jeden jest o 38o większy
od drugiego.Kąty te mają miary:
A)71 i 109
B)38 i 142
C)26 i 64
D)38 i 76
11 sie 12:22
Święty: Ułóż odpowiednie równanie.
11 sie 12:26
Kamil: pomozesz mi w równaniu prosze
11 sie 13:24
Święty:

α+38+α=180
11 sie 13:48
Kamil: 2α=180−38
α=142/:2
α=71
11 sie 13:57
Kamil: i co dalej liczyć?
11 sie 14:00
Kamil: 71+38=109
11 sie 14:01
Kamil: odp A)
11 sie 14:01
Kamil: dobrze prawda zrobiłem prosze o potwierdzenie
11 sie 17:19
Kejt: tak, jest dobrze.
11 sie 17:20
Kamil: mam pytanie ale nie do tego zadania dobrze
11 sie 17:21
Kejt: pytaj.
11 sie 17:22