:P
awa: wyznacz wszystkie liczby naturalne dwucyfrowe o tej wlasnosci ze jesli pomiedzy cyfra
dziesiatek i jednosci tej liczby wpiszemy 0 to otrzymamy liczbe o 270 wieksza od poczatkowej
10 sie 23:17
Kejt: hmm.. mi wyszła tylko jedna.. 30.
10 sie 23:28
Godzio:
10a + b + 270 = 100a + b − oblicz a i wypisz wszystkie te liczby
10 sie 23:28
Godzio:
a 31, ... , 39 ?
10 sie 23:28
Kejt: a. już widzę.. miałam o jedno zero za mało w równaniu..
10 sie 23:29
Eta:
a= 3
b= {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}
10a, 10a+1,............ , 10a+9
10 sie 23:35
awa: 10a +270=100a
270 = 90a
a =30
10 sie 23:43
think: a = 3
ale pamiętaj, że a spełnia tu rolę dziesiątek czyli masz 3 dziesiątki
11 sie 00:02