Planimetria
Kamil: Funkcję liniową, której wykres jest równoległy do wykresu funkcji y=−√3x+1 i przechodzi przez
punkt (0,−5), określa wzór:
A)y=5+√3x
B)y=−5x+√3
C)y=√3
D)y=−5−√3x
10 sie 02:12
Kamil: Godzio pomóz w zadaniu
10 sie 02:21
Godzio:
funkcja y = ax + b jest równoległa do funkcji y = a1x + b1 tylko wtedy gdy
a = a1
czyli szukasz funkcji która ma:
y = −√3x + ...
10 sie 02:22
Godzio: ja już lecę spać także dobranoc, ty też lepiej idź się prześpij
10 sie 02:23
Kamil: w prostej równoległej patrzy sie na współczynnik a
10 sie 02:28
Kamil: pomóż Godziu
10 sie 02:31
Kamil: pomóż w tym zadaniu dobrze
10 sie 02:39
10 sie 02:43
Kamil: nie pamietam tego pomóz Godzio
10 sie 02:47
Kamil: pomóż Godzio błagam cie bardzo
10 sie 02:58
Kamil: y=ax+b
10 sie 03:02
Kamil: pomozesz mi bo spać mi się chce
10 sie 03:04
Kamil: odp d
10 sie 03:10
Kamil: pomóz mi prosze bo mam mętlik w głowie
10 sie 03:12
robinka: tak odp D

patrzy sie na współczynnik a(zawsze stoi przy x), musi on byc taki sam jak w
prostej podanej w zadaniu np. y=2x+1 to prosta równoległa bedzie miała wzór np. y=2x+3
10 sie 07:52
witam: Tak było
2 mar 14:25
Łukasz Dusza: Odsyłam twitch.tv/guardsmanbob
2 mar 14:26