Planimetria
Kamil:

Kąt α na rysunku obok ma miarę :
A)40
o
B)45
o
C)50
o
D)60
o
9 sie 21:15
Kejt: Tamto zadanie zrobiłeś?
9 sie 21:16
Godzio:
pewnie A
9 sie 21:47
Kamil: pomożesz Godzio prosze cie
9 sie 22:47
Kejt: Na początek oblicz kąty wewnętrzne tego górnego trójkąta.. Nie powinieneś mieć z tym problemu..
9 sie 22:51
Godzio:
9 sie 23:02
Kamil:

nie wiem dalej jak zrobić wytłumaczysz krok po kroku Godzio prosze cie bardzo
9 sie 23:06
Kejt: jaka jest suma kątów w trójkącie?
9 sie 23:08
Kamil: suma kątów w trójkącie wynosi 180o
9 sie 23:10
Maciek: Kamil β=180o−140o=40o
Wierzchołkowy ma 100o więc α=180o−100o−40o(β)=40o
9 sie 23:11
Kejt: dwa kąty masz, sumę kątów masz, spróbuj policzyć 3 kąt.
9 sie 23:11
Kamil: chodziło mi o taki zapis dzięki
9 sie 23:12
Kamil:
9 sie 23:16
Kamil: mozecie mi od początku rozpisać z rysunkiem rozwiązanie prosze
9 sie 23:21
Kamil: prosze was bardzo
9 sie 23:23
Kamil: prosze was bardzo wytłumaczcie ((( ((( ((( ((( (((
9 sie 23:25
Kamil: prosze

;
9 sie 23:26
Kamil: to jest trójkąt równoramienny dlatego kąty β mają taką sama miare tak
9 sie 23:27
Godzio:
dobrze kombinujesz
9 sie 23:28
Kejt:
180o−100o=80o
180o−120o=60o
180o−80o−60o=40o
180o−80o=100o
180o=40o+40o+60o+α
α=...
9 sie 23:28
Kamil: staram sie myśleć
9 sie 23:29
Kejt: przepraszam, że rozwiązuję, ale tracę cierpliwość..
9 sie 23:29
Asia: staraj sie mocniej
9 sie 23:30
Godzio: nie przejmuj się większość traci cierpliwość
9 sie 23:30
Kejt: ale wyniku jeszcze nie podałam

będę silna.
9 sie 23:31
Godzio:
Bym coś napisał ale się powstrzymam
9 sie 23:32
Kejt: jeśli to pod moim adresem to się nie krępuj. heh.
9 sie 23:33
Godzio: nie chodzi o Ciebie tylko o ...
9 sie 23:34
Kamil: α=40
9 sie 23:34
9 sie 23:35
Kamil: nie przeklinaj ok
9 sie 23:35
omg: Nie zauważyłeś, że wszyscy mają Cie dość ?
Spamujesz gorzej niż ludzie na Facebooku.
9 sie 23:36
Kamil: kąty wierzchołkowe sa takie same tak Godzio
9 sie 23:37
Godzio: dokładnie
9 sie 23:37
Kejt: nie. gotowego wyniku jeszcze nigdy nie podałam, i niech tak pozostanie.
9 sie 23:37
omg: Godzio:
Bym coś napisał ale się powstrzymam
ja nie wytrzymałem...
9 sie 23:37
Godzio:
zauważyłem
9 sie 23:38
Eta:
Do
omg ....... ale trochę za
ostro
więc musiałam to wykasować.
9 sie 23:40
Kejt: nie no.. aż tak źle nie jest.. widać, że choć trochę się stara.. i nie czeka non stop na
gotowca jak często reszta...
9 sie 23:52
omg: czemu posty gina ?
9 sie 23:54
Kejt: Eta dba o porządek
9 sie 23:54
Godzio:
pewnie dlatego że się zgubiły ...
9 sie 23:54
omg: mam screena, wiec moge je łatwo odnaleść.
9 sie 23:54
Godzio:
Kejt rozmowa rozmową ale zadanko czeka

spróbuj może z tym Wrocław −> Szczecin
9 sie 23:54
Kejt: odnaleźć..
9 sie 23:55
omg: funkcja edytuj by sie przydala
9 sie 23:55
Kejt: Przepraszam proszę pana. już się biorę.. ;>
9 sie 23:55
Eta:
porządek musi być
9 sie 23:55
Godzio:
9 sie 23:55
omg: może sie juz uspokoił wkońcu
9 sie 23:59
Kamil: kąty wierzchołkowe sa takie same
10 sie 14:34
Kamil: który to trójkat 180−100=80 bo chce się upewnić
10 sie 16:15
robinka: wytłumacz o co dokładnie Ci chodzi ?
10 sie 16:24
Kejt: to kąt przyległy do tego o mierze 100o..
10 sie 17:54
yyy: dechy
10 sie 20:58
Kamil: chodzi mi od którego kąta odejmuje 180−100=80
11 sie 11:34
paweł: prosta a i b są równoległe.Jakie miary mają kąty α i β?
2 paź 16:24
dziwna : weźcie kurwa to lepiej tłumaczcie a nie ! I ten rysunek jest źle zrobiony.Nieuki pierdolone ^^
POZDRO
18 lis 18:23
dziwna :

hahahaha...tak ma być ! I se wpiszcie gdzie alfa a gdzie beta itp !
18 lis 18:27