.
1.: 1.z wycinkia koła o promieniu 6 i kącie srodkowym 225* utworzono powieszchnie boczna
stożnka.oblicz objetosc stozka.
2.oblicz pole powieszchni calkowitej o objetosc ostrosupa prawidlowego trojkatnego w ktorym
krawedz podstawy ma dlugosc 4 cm i tworzy z krawedzia boczna kat o mierze alfa=Pi przez 3.
3.W kulę o promienia R=10 wpisano stozek ktorego kat rozwarcia ma miare 2alfa, oblicz Vi Pc
4. w stozek ktorego kat rozwarcia ma miare 2 alfa wpisano kule o promieniu R=2.oblicz V i Pc
9 sie 20:08
Kejt:
1. Liczysz długość tego wycinka. Po utworzeniu będzie on obwodem podstawy. Wyliczasz z tego
promień podstawy, potem wysokość z twierdzenia pitagorasa i podstawiasz do wzoru na objętość
to tyle
9 sie 20:11
Godzio:
W 4 zadaniu Pc i V tylko stożka ?
9 sie 20:16
Godzio: tak samo w trzecim jeśli chcesz porządnej odpowiedzi to pisz porządnie treść...
9 sie 20:17
Kejt: Godziu, masz może jakieś ciekawe zadanka do pokombinowania? ;>
9 sie 20:21
Godzio:
Mieć mam tylko napisz z jakiego działu chcesz

albo typu udowodnij albo wykaż zależy od
Ciebie
9 sie 20:27
Kejt: hmm.. typu udowodnij, byle nie z funkcji ani trygonometrii. Mogą być np.wielomiany albo
logarytmy.. ;>
9 sie 20:32