Rozwiąż równanie:
paulaaaa:
9 sie 17:42
robinka: spróbuj zrobić troszkę sama, na pewno ktoś Ci pomoże, gdy będziesz miała problem
9 sie 17:44
TOmek:
−−> wspólny mianownik
| (−3x−2)*7 | | 2*(4−5x) | |
| − |
| =0 |
| (4−5x)*7 | | 7*(4−5x) | |
przemnazasz, masz wspolny mianownik i wykonujesz działania
9 sie 17:46
paulaaaa: juz rozwiazywalam sama ale nie mialam pokazanego przykladu z ulamkiem i akurat to zadanie
wyliczylam zle , dlatego chcialabym zeby chociaz mnie ktos naprowadzil
9 sie 17:47
paulaaaa: nie wychodzi mi
9 sie 17:59
paulaaaa: łeeeeeeeeee dobrze , zle spojrzalam na wynik ! dzieki
9 sie 18:00
Godzio:
−21x − 14 − 8 + 10x = 0
−11x = 22
x = −2
9 sie 18:01