fizyka
Lena: Hej , mam pewne zadanie z fizyki
Odrzutowiec musi osiągnac predkosc 360 km/h na pasie startowym aby wzbic sie w powietrze .
Przyjmujac stałe przyspieszenie i długosc toru startowego równa 1.8 km jakie najmniejsze
przyspieszenie (od momentu gdy odrzutowiec jest w spoczynku ) jest konieczne?
V
0 = 0
v=360 km/h
s=1.8km
Wystarczy teraz podstawic dane pod wzór drogi i wyliczyc t i nastepnie podstawic pod wzór
przyśpieszenia? Czy trzeba to zrobic w inny sposób?
Ps. nie mam odp do tego zadania...:(
8 sie 22:36
Kejt: Raczej tak.. moim zdaniem nic innego się tutaj wymyślić nie da. Jak zrobisz podaj odpowiedź to
sprawdzę
8 sie 23:29
robinka: tez uważam, że w ten sposób trzeba rozwiązać to zadanie
9 sie 09:22
lolek: Wakacje masz a nie
9 sie 09:42
Radosław 2:
Zamykając ten jarmark proponuję:
Rozwiąż układ równań:
s(t)=at22 i s'(t)=v [na a]
20 sie 09:13