matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma jest równa
anna:
suma dziesięciu wyrazów ciągu arytmetycznego(a
n
) jest określony wzorem a
n
=2
n
+3 jest równa a.140 b. 180 c. 230 d.280
8 sie 17:27
Godzio:
a
1
= 2 * 1 + 3 a
10
= 2 * 10 + 3
a
1
+ a
10
S
10
=
* 10 = ...
2
8 sie 17:28