planimetria
crazy nati: Wierzchołki trójkąta prostokątnego równoramiennego leżą na okręgu o promieniu 5 cm. Oblicz pole
i obwód tego trójkąta.
7 sie 12:39
Godzio:

5 = a
√2
L = 2a + 5 = ...
7 sie 12:41
crazy nati: źle jest bo nie wychodzi pole ma wyjsc 25....
10 sie 12:39
zagubiona: żle jest pole ma wyjsc 25
10 sie 12:40
crazy nati: zle bo pole ma byc 25
10 sie 13:00
Kejt: bo Godzio przyjął, że 5 to średnica, nie promień.. ale sposób rozwiązania już masz. wystarczy
podstawić.
10 sie 17:59
Godzio: Już człowieka chcą dobić
10 sie 18:14
crazy nati: oj tam odrazu dobic....taka uwaga mala...
10 sie 22:18
Godzio:
nie no żartowałem tylko
10 sie 22:22