matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
crazy nati:
Uzasadnij że nie istnieje kąt ostry α taki, że:
5
sin*α+cos*α=
.
3
6 sie 16:30
bzzz:
5
sinα =
− cosα
3
sin
2
α + cos
2
α = 1
5
(
− cosα)
2
+ cos
2
α = 1
3
10
16
2cos
2
α −
cosα +
= 0
3
9
100
16
Δ =
− 4*2*
< 0 czyli nie ma rozwiązań, więc nie istnieje taki kąt.
9
9
6 sie 16:44
crazy nati:
dzięki
7 sie 12:16