Planimetria
Kamil: Miara kata wewnetrznego dziesieciokata foremnego jest rowna:
A)120
B)135
C)144
D)150
pomozcie w tym zadaniu, jestem szczegolnie wdzieczny tym ktorzy pamagaja w kazdym zadaniu
4 sie 01:10
Godzio:
Suma kątów w wielokącie: 180(n − 2) n − ilość boków
jeśli podzielisz to na 10 to wyjdzie miara jednego kąta
4 sie 01:15
domino:
n ilość boków
| | (n−2)*180o | | 8*180o | |
miara kąta wewnętrznego = |
| = |
| = 8*18o=........ |
| | n | | 10 | |
4 sie 01:17
Kamil: wytłumaczy mi to ktos prosze
4 sie 15:29
b.: wzor masz wytlumaczony tutaj:
878
reszta to tylko kwestia podstawienia
4 sie 15:49
Kamil: b chce metoda Godzia rozwiązać, a nie wychodzi mi rozpisz b dobrze
4 sie 16:02
Godzio:
180(n − 2) n to ilość boków co tu trudnego ?
skoro masz dziesięciokąt to ile on ma boków ?
4 sie 16:05
Kamil: prosze cie b rozpisz metoda Godzia,a ja sprawdze gdzie pomyłka dobrze
4 sie 16:08
Kamil: 10
4 sie 16:09
Kamil: tak
4 sie 16:09
Kamil: tak
4 sie 16:09
Kamil: prosze pomóz Godzio bo nie wychodzi mi twoja metoda a chce sie nauczyć dobrze
4 sie 16:13
Godzio:
180( 10 − 2) = 180 * 8 = ...
4 sie 16:15
4 sie 17:01
Kamil: | 180(10−2) | | 180*8 | | 144 | |
| = |
| = |
| =144 |
| 10 | | 10 | | 1 | |
4 sie 17:06
Kamil: wyszło
4 sie 17:07
leszek: βrαwΩ
10 kwi 16:02
4 ≠ 0: XDDDDDDDD
13 gru 10:44
xd:
20 kwi 20:59