matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Tomek:
W trójkąt równoramienny o podstawie 12 i ramieniu o długości 10 wpisano okrąg oblicz promień tego okręgu
3 sie 17:04
Godzio:
6
2
+ h
2
= 10
2
h
2
= 100 − 36 h = 8
8 * 12
P =
= 48
2
2P
2 * 48
r =
=
= 3
a + b + c
32
3 sie 18:56
Tomek:
dzięki
3 sie 19:08