Planimetria
Kamil: Prosze o najszybsza pomoc.Bok rombu ma długość √2, zaś pole rombu jest równe 1.Miara kąta
ostrego w tym rombie jest równa:
A)30o
B)60o
C)45o
D)75o
3 sie 10:33
Kamil: AS pomóz mi bardzo cie prosze
3 sie 11:38
yyy: pole rombu to a*h
z tego można wyznaczyć wysokość rombu
następnie z sinusa obliczyć kąt
3 sie 11:49
Kamil: błagam
3 sie 12:03
bzzz:

wzór na pole rombu:
P = a*h
Dane: a =
√2; P = 1 podstawiam do wzoru dane.
1 =
√2*h / :
√2
Odczytaj z rysunku co do czego to sinα
3 sie 12:58
yyy: a to widzę że trzeba precyzyjniej
3 sie 13:29
bzzz: yyy poszukaj innych postów Kamila to dowiesz się jak bardzo precyzyjnie powinno to być
rozpisane...
3 sie 13:35
yyy: ja właśnie tu pierwszy raz znalazłam ta stronę i mega mi sie podoba

można fajnie poćwiczyć
3 sie 13:36
yyy: a takie pytanie do kamila. przygotowujesz się teraz do matury?
3 sie 13:40
bzzz: yyy

wiesz każdy z nas kiedyś wszedł tu po raz pierwszy

i całkiem sporo z tych osób już tu
zostało, można by powiedzieć "na stałe"
3 sie 14:12
Kamil: nie wiem jak zapisaćna klawiaturze h/√2
3 sie 15:15
Kamil: prosze o pomoc
3 sie 15:15
Kamil: prosze jak ktos wie niech napisze
3 sie 15:20
Kamil: prosze o pomoc dalej w zadaniu?
3 sie 15:35
Maciek: | | h | |
Kamil napisz |
| tak: U {h} {p {2}} ale bez spacji pomiędzy nimi |
| | √2 | |
3 sie 17:49