Planimetria
Kamil: Ppmózcie prosze,Wysokość trapezu równoramiennego o kącie ostrym 60o i krótszej
przyprostokątnej 10 ma długość:
A)√3
B)3
C)2√3
D)2
2 sie 19:52
Kamil: Wysokość trapezu równoramiennego o kącie ostrym 60o i ramieniu długosci 2√3 ma długość:
takie polecenie dobrze
2 sie 19:57
robinka: dobrze przepisałeś treść zadania?
2 sie 19:57
Kamil: treść to ta gdzie pisze takie polecenie dobrze
2 sie 19:58
Kamil: widzisz ta tresc
2 sie 20:00
Kamil: jestes
2 sie 20:00
Kamil: nie pamietam tego pomóz
2 sie 20:01
robinka:

α=60
0
a=2
√3
| h | |
| = co tutaj powinno być: sinα, cosα czy tgα  |
| a | |
2 sie 20:01
Kamil: sinα
2 sie 20:02
robinka: no to oblicz

dobrze
2 sie 20:02
2 sie 20:06
robinka: sin60=
2 sie 20:07
Kamil: teraz usunąc z mianownika niewymierność
2 sie 20:07
robinka: pomnóż na krzyż
2 sie 20:08
Kamil: zle robie
2 sie 20:08
2 sie 20:08
robinka: | | √3 | |
za sinα musisz podstawić wartość z tablic która równa się |
| to powinieneś wiedzieć  |
| | 2 | |
2 sie 20:09
robinka: rozumiesz ?
2 sie 20:10
Kamil: h=3
2 sie 20:10
Kamil: pewnie ze rozumie
2 sie 20:10
Kamil: dobrze wyszło
2 sie 20:11
Kamil: cos ze wyszło napisze rozwiazanie
2 sie 20:13
robinka: dobry wynik
2 sie 20:14
Kamil: napiszesz rozwiazanie prosze
2 sie 20:14