matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
pusiek:
n(1+(−1)
n
)
Oblicz 12, 34, 76 wyraz ciągu danego wzorem:: a
n
=
2
2 sie 19:21
Godzio:
12(1 + 1)
a
12
=
= 12
2
34(1 + 1)
a
34
=
= 34
2
a
76
= ................. = 76
2 sie 19:25