matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
ola:
Którym wyrazem jest liczba 100 w ciagu an=(n−20)
2
1 sie 17:38
think:
100 = (n − 20)
2
wylicz n i to będzie odpowiedź jeśli n=5 to 100 jest piątym wyrazem ciągu jeśli n = 8 to 100 jest ósmym wyrazem ciągu.
1 sie 18:26