Planimetria
Kamil:

Pomożcie mi prosze, Oblicz pole zacieniowanej figury
31 lip 21:35
Lucyna:

Połowa zacieniowanego obszaru to trapez.
| | 8+4 | |
jego pole to |
| *12 = 72 a całość to dwa takie pola czyli 144. |
| | 2 | |
31 lip 21:50
Godzio:

4
2 + h
2 = 12
2
h
2 = 144 − 16
h
2 = 128
h = 8
√2
| | 8 + 4 | |
P = 2 * Ptrapezu = 2 * |
| * 8√2 = 12 * 8√2 = 96√2 |
| | 2 | |
31 lip 21:55
Godzio:
dobrze zaznaczyłaś na rysunku, źle narysowałaś trapez
31 lip 21:58
Godzio: Idę sobie trochę pograć jak coś będę później
31 lip 21:59
Lucyna: 
jak sierota to sierota...
31 lip 22:38
Kamil: co
31 lip 23:40
Lucyna: nic Kamil tylko komentowałam swoją pracę...
31 lip 23:48
Kamil: a jak powinien być narysowany trapez
31 lip 23:52
Kamil: ?
31 lip 23:52
Kamil: narysujesz mi
31 lip 23:53
Basia: Godzio już wszystko narysował. Popatrz trochę wyżej.
31 lip 23:55
Kamil: Podziękuj Godziowi za to ze mi pomaga i tobie Basiu tez dziękuje, oczywiscie Lucynie tez
dziękuje
1 sie 00:04
Lucyna: Kamil, sam mu podziękuj, możesz to zrobić w ten sam sposób co my, czyli tu na forum. Nie wiem
czy Tobie się wydaje, że my się znamy między sobą? Możliwe, że są tu pewne osoby, które się
znają, ale przeważnie jesteśmy porozrzucani po całej Polsce i jedyny kontakt jaki mamy to
przez to forum...
1 sie 00:27