P
Kamil: pomozesz Godzio w jeszcze jednym zadaniu dobrze tu zaraz napisze ok
30 lip 01:36
Kamil: | | x+3 | |
Liczba rozwiązań równania |
| =0 jest równa:
|
| | (5−x )(x+2) | |
A)3.
B)2
C)1
D)0
30 lip 01:40
Kamil: x+3=0
x=−3
30 lip 01:41
Kamil: nie wiem dokładnie czego tak sie liczy wytłumaczysz jests osoba badzo wartośćiową a takich
mało ludzi
30 lip 01:45
Kamil: cgce sie upewnc wiec wytłumacz
30 lip 01:46
robinka: liczba rozwiazan równa sie 1 odp c
30 lip 08:59
robinka: tutaj nie chodzi o wartość tylko o ilość rozwiązań, a tobie wyszło jedno. dodatkowo w takich
zadaniach robi się założenia do dziedziny czyli 5−x≠0 i x+2≠0
30 lip 09:01