funkcja
Kamil: Prosze pomózcie mi,Wskaz funkcję kwadratową,której zbiorem wartości jest przedział<2,∞)
A)y=−2x2+2
B)y=−(x+1)2−2
C)y=2(x−1)2+2
D)y=(x+1)2−2
30 lip 00:56
Kamil: w przedziale <−2,∞) to dobrze
30 lip 00:57
Godzio:
f(x) = a(x − p)2 + q
jeśli a > 0 to ZW: <q,∞)
jeśli a < 0 to ZW: (−∞,q>
spróbuj sam
30 lip 01:11
Kamil: własnie nie pamietam
30 lip 01:13
Kamil: Pomóz Godzio ostatnie zadanie dzis prosze
30 lip 01:13
Godzio: ale co nie pamiętasz

to pierwsze to postać kanoniczna patrzysz gdzie q = −2 i a > 0
30 lip 01:15
Kamil: nie wiem jak to sie liczyło
30 lip 01:15
Kamil: widze ze q=−2 i co dalej
30 lip 01:16
Godzio: tu nie ma co liczyć wystarczy odczytać, wszystko co potrzebne podałem Ci wystarczy podać odp.
30 lip 01:17
Kamil: powiedz prosze
30 lip 01:17
Godzio:
q = −2 jest tylko w B I D 2 warunek który jest nam potrzebny to a > 0 − gdzie on jest w B czy
D ?
30 lip 01:18
Kamil: to znaczy zw
30 lip 01:18
Kamil: powiedz co znaczy zw
30 lip 01:19
Godzio: ZW − zbiór wartości
30 lip 01:19
Kamil: ja patrze w tym przypadku jesli a>0 to zw<q,∞>
30 lip 01:22
Godzio: no dobra to podaj odpowiedź
30 lip 01:23
Kamil: racja jest zbiór wartosci no pewnie, zasypiam
30 lip 01:23
Kamil: odp d
30 lip 01:24
Godzio: ok, kładź się lepiej już spać
30 lip 01:25
Kamil: mam racje prawda
30 lip 01:25
Kamil: jeszcze musze zrobic sam pare zadan zamknietych pa pa
30 lip 01:26