prosze
Kamil: zadanie dla Giodzia,Zbiorem rozwiązań nierówności x2>4x jest:
A)(−∞,−4)u(o,+∞)
B)(4,∞)
C)(−∞,−2)u(2,∞)
D)(−∞,0)u(4,+∞)
29 lip 18:40
Godzio:
x2 − 4x > 0
x(x − 4) > 0
x = 0 v x = 4 zaznacz miejsca na osi parabola z ramionami do gory i oczytaj rozwiązanie
29 lip 19:07
Kamil: x
2−4x>0 a=1, b=−4, c=0
Δ=b
2−4*a*c
Δ=(−4)
2−4*1*o
Δ=16
√Δ=4
x
1=0
x
2=4
29 lip 19:24
Kamil:

nie wiem jak narysować parabole
29 lip 19:42
Kamil: pomozesz mi ja narysować prosze
29 lip 19:43
Godzio: albo użyj łuk, albo kreskami to już bez znaczenia, narysuj sobie ja na kartce i podaj
rozwiazanie
29 lip 19:45
Kamil: xε(−∞,0)u(4,+∞)
29 lip 19:51
Godzio: ok
29 lip 19:51
Kamil: odp d
29 lip 19:54