matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skla
ola:
1
jezioro ma pow 8km
2
.Oblicz pow.jeziora na planie w skali
80000
64*10
8
//8* 10
10
Odp.0,08cm
29 lip 15:13
Basia:
chyba odwrotnie
8km
2
P=
=
64*10
8
1
km
2
=
8*10
8
1
*10
6
m
2
=
8*10
8
1
m
2
=
8*10
2
1
*10
4
cm
2
=
8*10
2
1
*10
2
cm
2
=
8
100
cm
2
= 12,5 cm
2
8
29 lip 22:23