Trygonometria
Kamil: Basiu pomóz mi w tym zadaniu.Liczba sin217+cos217 jest:
A)niewymierna
B)równa 1
C)mniejsza od 0,9
D)większa od 1
29 lip 00:34
Kamil: nie wiem jak to zrobić
29 lip 00:37
Godzio: to jest jedynka trygonometryczna nie sądzisz

?
29 lip 00:47
Kamil: i co mam dalej liczyć Godzio podpowiedz?
29 lip 00:51
Godzio:
sin2α + cos2α = x
w takim razie x = ?
29 lip 00:52
Kamil: jest taki wzór
29 lip 01:02
Godzio: nie załamuj mnie że go nie znasz !
29 lip 01:04
Kamil: x=1
29 lip 01:07
Kamil: znam
29 lip 01:07
Kamil: tyle zadania, koniec tak
29 lip 01:08
Godzio: tak
29 lip 01:10
Kamil: odp B ja zasypiam
29 lip 01:10