Trygonometria
Kamil: | | 2 | |
Prosze o pomoc Basie,Jezeli tgβ= |
| , to stosunek sinβ:cosβ jest równy:
|
| | 5 | |
A)1:1
B)2:5
C)3:4
D)5:2
28 lip 14:46
Kamil: Basiu pomóz mi w tym zadaniu, moze to zadanie łatwe ale powiedz jak zrobić, jestes osoba która
mi pomaga takich ludzi jak ty sie cenni, jestes super ale pomóz
28 lip 14:51
bzzz: | | 2 | | sinβ | |
Kamil |
| = tgβ = |
| a taka postać określa już sosunek sinβ : cosβ = 2:5
|
| | 3 | | cosβ | |
| | √3 | |
możesz sobie to łatwo sprawdzić dla tg30o którego wartość znamy i jest to |
|
|
| | 3 | |
| | sin30o | | | | √3 | |
tg30o = |
| = |
| = |
| |
| | cos30o | | | | 3 | |
28 lip 14:52
bzzz: | | 2 | | 2 | |
tam miało być |
| nie |
| |
| | 5 | | 3 | |
28 lip 14:53
Kamil: pomozesz w nastepnym zadaniu, zaraz napisze
28 lip 14:54
Kamil: ?
28 lip 14:54
Kamil: nie chce zasmiecac forum wiec pomozesz
28 lip 14:55
bzzz: Kamil jak będę miała czas to pomogę, ale pamiętaj, że jestem w pracy...
28 lip 14:55
Kamil: nie wiesz co z Basią sie dzieje czasem
28 lip 14:56
Kamil: nigdzie nie moge jej znależć
28 lip 14:57
Basia:
pisz, zaraz ktoś Ci pomoże; może być nowy post; najbardziej czytelnie jest wtedy, gdy
1 zdanie = 1 post
28 lip 14:57
Kamil: dobra
28 lip 14:59
Basia:
bzzz nie wie, ale to żadna tajemnica; jadłam obiad (najpierw go gotowałam, więc trochę
trwało);
już jestem
28 lip 14:59
Kamil: wejdzcie na moj post
28 lip 15:07
Kamil: wejdzcie czekam
28 lip 15:07
Kamil: prosze cie Basiu czekam na ciebie w moim poscie
28 lip 15:08