matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
figury podobne
ola:
ΔABC przecieto prosta rownolegla do boku AB i otrzymano Δ o P1=36 oraz trapez o dł.podstaw 8 i 12.Oblicz ΔABC
8
k=
12
P1
P2
=k
2
64P2=36*144 P2=81
28 lip 00:23
Basia:
w porządku; tak ma być
28 lip 03:57