fun
domcia: doprowadz do postaci kanonicznej i podaj zbior wartosci f(x)=x
2−25x
| | 1 | | 1 | |
to bedzie tak :f(x)=(x−12 |
| ) + 156 |
|  jaki bedzie zbior wartosci? |
| | 2 | | 4 | |
27 lip 19:58
Godzio: jeśli a > 0 to ZW: (q,∞)
jeśli a < 0 to ZW: (−∞,q)
27 lip 20:06
Kamil: Godzio pomocy szukam cie wszędzie
27 lip 21:07
Kamil: szukam osoby która pomoze mi w zadaniu z trygonometrii
27 lip 21:16
Basia:
ta postać kanoniczna jest niepoprawna
f(x) = (x−252)2 − 6254
Zw = <−6254;+∞)
28 lip 15:43
domcia: to nie mogę sobie tego skracać?
28 lip 19:47
Godzio: | | 1 | |
nie chodzi o to, zobacz na znak ty miałaś + a powinien być − 156 |
| |
| | 4 | |
28 lip 21:01