funkcje:/
Aneta: liczba −2 jest miejscem zerowym funkcji f(x)=(4−m)x+4. oblicz m
27 lip 17:18
TOmek: nie załamuj mnie
27 lip 17:19
Aneta: obliczylam to tylko chcialabym znac wynik jaki wyjdzie....
27 lip 17:24
TOmek: f(x)=(4−m)x+4
funkcja ta jest liniowa postaci
ax+b
f(−2)=(4−m)*(−2)+4=0
f(−2)= − 8 + 2m + 4 =0
f(−2)= 2m = −4 +8
2m = −4 +8
m= 4 /: 2
m=2
27 lip 17:24
27 lip 17:25
Godzio:
m = 2
27 lip 17:25
ardnaskela: Liczba −12 jest miejscem zerowym funkcji:
A. f(x)=2(x+2)2 B. f(x)=4(4x+1)2 C. f(x)=5(10x+5)2 D. f(x)=8(8x+2)2
7 paź 10:00