matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moge prosic chociaz o wzor do tego?dzieki;]
Aneta:
x − 5
3
=
x+7
2
27 lip 16:08
Maciek:
jaki wzór
? masz wyliczyć x tak? (x −5)2=3(x+7) 2x−10=3x + 21 −x=31 x=−31
27 lip 16:14
Aneta:
obliczylam i wyszlo tak samo
dzieki
27 lip 16:31