wyrażenia algebraiczne zadanie z czarnej książki wydawnictwa aksjomat
zagubiona: Wyrażenie
zapisz w postaci Ax
py
q
26 lip 16:23
robinka: | | −2 | |
czy tak wygląda te wyrażenie ( |
| * 4√x2*y)3 ? |
| | x | |
26 lip 16:30
zagubiona: takk...
26 lip 16:54
robinka: −2x0,5y0,75
26 lip 17:47
robinka: przperaszam poprawka −8x0,5y0,75
26 lip 17:49
robinka: −8x
−1,5y
0,75 za szybko chciałam zrobić
26 lip 17:52
zagubiona: a mogłabys mi opisac to krok po kroku jak nalezy to zrobic...byłabym bardzo wdzięczna...
26 lip 18:07
robinka: | | −2*x24y14 | | −2*x12y14 | |
( |
| )3=( |
| )3= |
| | x | | x | |
(−2*x
−12y
14)
3=−8x
−32y
34
26 lip 18:13
zagubiona: dziękuję ale jak to się stało że póżniej nie ma z w mianowniku i skąd się wzięłow potędze x
−1/2?
27 lip 12:17
Niewiadek: A ja potrzebyje rozwiazac to (3−2y)(3+2y)+(2y−3)2
20 paź 20:00
wult: (2x+y)2 −(y−3x)(y=3x)=
1 gru 23:48