matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Ala.:
oBLICZYC POLE POWIESZCHNI I OBJĘTOSC OSTROSŁUPA PRAWIDŁOWEGO TROJKĄTNEGO
26 lip 14:46
robinka:
1
V=
Pp*H
3
a
2
*
√
3
Pp=
4
h=3 H=4
a*
√
3
h=
2
3*2=a
√
3
a=2
√
3
podstaw i wylicz
Pc=Pp+Pb
1
Pb=3*
a*c
2
c−wysokość sciany bocznej
1
c
2
=(
h)
2
+H
2
3
wylicz i podstaw
26 lip 16:17