Udowodnij ,że liczba m jest całkowita.
Piotr: Udowodnij ,że liczba m jest całkowita.
m=
√3 +2√2 +
√6 − 4√2
m=
√ 9 −2√2
m= 3 − 2 do
14
i jestem w lesie

co dalej ...
26 lip 13:32
Godzio:
Nie można dodawać wyrażeń pod pierwiastkiem
√2 + √3 ≠ √6 



!
Jeśli masz takie zadania to szukaj pod pierwiastkami wzorów skróconego mnożenia podpowiem
pierwszy pierwiastek :
a2 +
2ab +
b2
√3 + 2√2 =
√1 + 2√2 + 2 =
√(1 + √2)2
26 lip 14:03
Godzio:
heh, tam miało być
√2 +
√3 ≠
√5
26 lip 14:28
Piotr: Thx

pomyślę nad tym.
26 lip 19:09
Amaz:
takie zadania, to nawet po 6piwach w pamięci robie
26 lip 20:43
TOmek: hahahha ale ześ to okresil xD
26 lip 20:45
domino:
A ja po dobrym

3+2
√2= ( 1+
√2)2 i 6−4
√2= ( 2−
√2)
2
√a2= | a |
to:
√(1+√2)2 +
√(2−√2)2 = | 1+
√2| + |2−
√2|= 1+
√2+2−
√2= 3
26 lip 23:08