matematykaszkolna.pl
Politechnika wrocławska Mariusz: Siema mam takie pytanko co myślicie o politechnice wrocławskiej Może ktoś z was tam studiował jak wygląda matematyka i czy jest tam bardzo trudno
25 lip 21:49
Andrzej: matematyka na PWr: jest dość teoretyczna, jeśli Cię interesują zastosowania, to będą, ale nie na I−II roku, trudne − łatwe − to jest subiektywne emotka może zobacz sobie listę zerową z analizy matematycznej (do znalezienia gdzieś na stronach IM), chociaż trzeba powiedzieć, że taka lista może przestraszyć − z tym że gdzie indziej np.na UWr niekoniecznie jest łatwiej zwykle kończy studia ok. 30 osób, a zaczyna ok. 150 −− ale to tylko statystyki, wiele osób szybko się orientuje, że jednak matematyka ich nie interesuje i przenoszą się na inne kierunki na PWr (co jest stosunkowo łatwe, szczególnie po I semestrze) jakbyś miał jakieś pytania bardziej konkretne, pisz
25 lip 22:57
Mariusz: A może mógłbyś coś ciekawego napisać o książkach do matmy Jesteś może studentem albo absolwwentem politechniki wrocławskiej
25 lip 23:17
Andrzej: Jestem absolwentem PWr, po matematyce właśnie ale co o książkach? jakich konkretnie? np. na jakim poziomie? (o książkach do liceum nie wiem nic)
25 lip 23:33
Mariusz: Mam na myśli czy zawarte zadania w książce do analizy matematycznej Krysicki Włodarski są wogóle robione czy coś już z wyższej półki na starcie Wędrychowicz np albo książki skoczylasa? Chodzi mi dokładnie jakie książki są potrzebne i na jakim poziomie ( do analizy algebry itd)
27 lip 18:34
Andrzej: Banas−Wedrychowicz jest bardzo dobry na I rok analizy (na matematyce), mysle ze glownie zadania z czesci A oraz B (C znacznie rzadziej) ksiazki Skoczylasa sa uzywane na PWr, ale na matematyce akurat raczej nie
27 lip 21:02
Kamil: pomózcie mi w zadaniu z trygonometrii
27 lip 21:17
Kamil: prosze was bardzo
27 lip 21:17