arctg(-1)
Kaś: hej.mam problem bo hm nie mam pojęcia ile wynosi arctg (−1)...bo to że arctg1=pi/4 , ale jak
są
minusy to nie rozumiem.proszę o wytłumaczenie
23 lip 11:45
bzzz: Kaś wystarczy wiedzieć, że arctg jest funkcją nieparzystą. A funkcja nieparzysta spełnia taką
własność
f(−x) = −f(x)
także arctg(−1) = −arctg1
23 lip 12:24
Kaś: o matko rzeczywiście

dzięki za olśnienie
23 lip 12:34
bzzz: proszę
23 lip 12:42
AS:
| | 3*π | |
y = arctg(−1) → tg(y) = −1 → y = |
| |
| | 2 | |
23 lip 15:06
kasia: arctg−1
29 gru 19:36
kasia: to jest −π/4?
29 gru 19:37