Prosze
Kamil: Pomóżcie prosze w tym zadaniu.Ile wyrazów dodatnich ma ciąg: an=−n2+9n
20 lip 14:16
Kamil: an=−n2=9n
20 lip 14:19
Kamil: to zle
20 lip 14:21
Kamil: an=−n2+9n
20 lip 14:22
Kamil: −n2+9n>0
20 lip 14:24
Kamil: z delty licze tak
20 lip 14:27
Godzio: dobrze napisałeś
−n2 + 9n > 0
−n(n − 9) > 0
n = 0 v n = 9
rysujesz sobie parabole z ramionami do dołu z miejscami zerowymi 0 i 9 i sprawdzasz gdzie jest
dodatnia, podaj odp
20 lip 14:27
Kamil: a z delty mode tez liczyć prawda
20 lip 14:28
Godzio: no mozesz mozesz
20 lip 14:28
Kamil: ide jesc zaraz wracam
20 lip 14:28
Kamil: jestem
20 lip 14:54
Kamil: dzięki
20 lip 15:03
20 lip 15:20
20 lip 15:22
Kamil: n1={−18}{−2}
20 lip 15:22
20 lip 15:23
20 lip 15:26
20 lip 15:27
20 lip 15:29
Kamil: dobrze
20 lip 15:41
Kamil: mam dobrze
20 lip 15:48