Prosze
Kamil: prosze o pomoc jak najszybszą, za otrzymaną pomoc dziękuje
Jezeli liczby sin60o, sin45o, x są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego, to wartość x jest
równa:
A)sin60o
B)cos60o
C)tg30o
D)tg45o
19 lip 12:05
Godzio:
sin
245 = sin60 * x
1 =
√3x
19 lip 12:15
Kamil: dzieki
19 lip 12:15
Kamil: nie wiem jak napisać √2/2
19 lip 12:17
Godzio: pisałem już
U { √2 }{ 2 } bez spacji
19 lip 12:29
Kamil: moge sie jeszcze cos zapytać?
19 lip 12:33
Kamil: jest takie coś:
1/2=√3/2*x
nie wiem skad to sie wzieło
1=√3*x
19 lip 12:35
Godzio: pomnozylem przez 2
19 lip 12:37
Kamil: z góry pieknie dzieki
19 lip 12:39
Kamil: pomyłka
19 lip 12:39
Kamil: z góry piękne dzięki
19 lip 12:40