Prosze
Kamil: prosze o pomoc jak najszybszą, za otrzymaną pomoc dziękuje
Jezeli liczby sin60o, sin45o, x są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego, to wartość x jest
równa:
A)sin60o
B)cos60o
C)tg30o
D)tg45o
17 lip 19:24
Godzio:
Ciąg geometryczny: a1 , a2 , a3
w takim razie:
a22 = a1 * a3
kombinuj
17 lip 19:55
Kamil: z tego wzoru
17 lip 19:58
Kamil: pomozesz dalej bo nie wiem czy do tego woru podstawić
17 lip 20:00
Kamil: a1=sin60o
a2=sin45o
a3=x
17 lip 20:04
Godzio: podstawic chyba umiesz ?
17 lip 20:53
Kamil: no
17 lip 21:13
Kamil: sorki ze mnie nie było
17 lip 21:14
Kamil: sin452=sin60*x
17 lip 21:26
Kamil: i co dalej z tym robić
17 lip 21:26
Kamil: prosze pomóz
17 lip 21:28
Godzio: obliczac
17 lip 21:33
Kamil: jak
17 lip 21:39
Kamil: daj wskazówke
17 lip 21:39
Godzio: te podstawy
sin45 = ...
sin60 = ...
powinienes znac
17 lip 22:57
Kamil: znam ale nie wiem jak napisac√2/2
18 lip 11:55
Godzio: skoro znasz to obliczaj to tylko mnożenie i dzielenie to chyba nie problem

?
18 lip 11:57
Kamil: nie wiem jak napisać własnie powiedz jak napisać na klawiaturze tak ładnie ok
18 lip 12:43
Kamil: powiedz
18 lip 12:45
Kamil: prosze
18 lip 12:45
Kamil: pomóz prosze bo nie wiem co dalej daj wskazówke
18 lip 12:47
18 lip 13:12
Kamil: Ua {2}{2}
18 lip 16:51
Kamil: Uap {2}{2}
18 lip 16:52
18 lip 16:55
Kamil: √2 U {2}
18 lip 16:58
Kamil: nie wiem co dalej pomocy
18 lip 16:58
Kamil: jak zrobic zeby było przez dwa
18 lip 16:59