| 2 | 2 | 1 | 2a | ||||
+ | + | przedstaw w postaci | gdzie a i b ∊ ℕ. Ogólnie | ||||
| 9! | 7!*3! | 5!*5! | b! |
| 211*3 | ||
wyszło mi | ||
| 9!*5! |
| 2 | 2 | 1 | |||
+ | + | =
| |||
| 6!*7*8*9 | 6!*7*6 | 6!*4*5 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
= | + | + | =
| |||
| 6!*7*4*9 | 6!*7*3 | 6!*4*5 |
| 3*5 +4*5*9+ 3*7*9 | 384 | |||
= | = | =
| ||
| 6!*3*4*5*7*9 | 6!*3*4*5*7*9 |
| 128*3 *2*2 | ||
= | =
| |
| 6!*2*2*3*4*5*7*9 |
| 128*4 | ||
= | =
| |
| 6!*7*4*2*9*5*2 |
| 29 | 29 | |||
= | = | |||
| 6!*7*8*9*10 | 10! |
| 2a | ||
zatem jest w postaci: | ||
| b! |
P.S. Basiu , wynik podany przez Ciebie, jest poprawny, bo
| 211*3 | 29*4*3 | |||
= | =
| |||
| 9!*5! | 9! *1*2*3*4*5 |
| 29*12 | 29 | |||
= | = | |||
| 9!*10*12 | 10! |