prosze o wytłumaczenie jasne
Kamil: Prosze o pomoc jak najszybcej
1.Oblicz,dla jakich wartości m i n liczby 3,2m−1,n+2,są trzema kolejnymi wyrazami ciągu
arytmetycznego(an) i jednocześnie trzema kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego(bn)
11 lip 20:49
Kamil: jutro jestem po południu
11 lip 20:53
Kamil: od 14.50
11 lip 20:57
123: Skorzystaj z własności ciągu arytmetycznego i geometrycznego
11 lip 21:18
think: moja podpowiedź:
a1 = b1 = 3
a2 = b2 = 2m − 1
a3 = b3 = n + 2
skorzystaj z tego, że a1 jest wyrazem poprzednim a2 a a3 jest wyrazem następnym po a2.
11 lip 22:25