Jest ktos na forum?
Kasia: Hej jest ktos na forum?
11 lip 07:55
think: ktoś jest... ale jak widzę, żadnych nowych zadań do zrobienia nie ma...
11 lip 08:16
bingo:
zad1/ wykaż,ze dla n€N , gdy n nie jest podzielne przez 3
to n
2+2 jest podzielne przez 3
11 lip 23:23
think: mamy dwa przypadki
1) n jest postaci 3k + 1
2) n jest postaci 3k + 2
ad1) (3k + 1)2 + 2 = 9k2 + 2k*3 + 1 + 2 = 9k2 + 6k + 3 i 3 | 9k2 + 6k + 3
ad2) (3k+2)2 + 2 = 9k2 + 2k*3*2 + 4 + 2 = 9k2 + 12k + 6 i 3 | 9k2 + 12k + 6
ckd.
11 lip 23:28
bingo:

11 lip 23:39
think: Dobrej nocy Eto

toast za lepsze jutro.
11 lip 23:40
bingo:
Miłych snów

......
11 lip 23:42