a z ułamkiem?
Olaa ; p: logx3 = 12
(x)1/2 = 3
i co dalej ?
8 lip 21:12
think: | | 1 | |
musisz przedstawić 3 jako liczbę do potęgi |
| |
| | 2 | |
8 lip 21:17
Olaa ; p: x1/2 = 2√3
2√x = 2√3
x2 = 9
x = 3
tak ?
8 lip 21:22
think: 3 ma pozostać trójką. Zgodzisz się ze mną, że
3 = (3
2)
0,5 = 9
0,5
| | 1 | |
o to mi chodziło gdy pisałam, że masz przedstawić 3 jako liczbę do potęgi |
| |
| | 2 | |
8 lip 21:35
think: lub można było prościej, masz:
x1/2 = 3 wystarczy podnieść stronami do kwadratu i po zawodach.
8 lip 21:35