liczby wymierne
kamilox: krótkie zadanko:
Jeśli √x=3√2 to liczba x3 wynosi ? w odp jest że 4 cztery tylko jak to wykazac prosze o
dokładne napisanie.
8 lip 19:13
Basia:
x12=213 /()6
(x12)6=(213)6
dokończysz ?
8 lip 19:18
kamilox: ale nie rozumiem czemu tak to trzeba jak ma być x3 to skad ta 1/2 przy x
8 lip 19:26
kamilox: już wiem dlaczego ale jakoś sie mogę tego dokończyć
8 lip 19:27
kamilox: nie wiem jak wyliczyc x po tym jak podniesie sie do 6 dokoncz mi to jak możesz
8 lip 19:34
bingo:
(x12)6= (213)6
x12*6= 213*6
x3= 22
x3=4
8 lip 20:15
kamilox: dzięki już wiem o co chodzi.
8 lip 20:19
bingo:
8 lip 20:19